Samenstelling

"Wie zijn die mannen eigenlijk ? En hoe oud zouden die zijn ?"

De ingrediënten van het Dendermonds Bierkwartet zijn zorgvuldig uitgekozen. Alles kunnen we uiteraard niet prijsgeven, dat moet je ontdeken op één van onze optredens, maar hieronder volgt toch een bescheiden begin:

Bart Schelkens is de enige zanger van het kwartet met een stemtimbre die naam waardig. Bart houdt van pleonasmen, 17de-eeuwse Engelse Poëzie en polyinterpretabiliteit. Hij wordt doorgaans niet begrepen door de andere zangers, omdat hij consequent woorden met meer dan drie lettergrepen gebruikt, en hij vindt die woorden daarenboven meestal zelf uit. De moeilijke woorden zijn recht evenredig met de hoeveelheid geconsumeerde halve liters. Hij pleit voor de opname van het woord centibels in Van Dale.


 

Klaas Geldof viel als kind in een ketel met toverdrank, en staat sindsdien vol haar op de meest ondenkbare plaatsen. Klaas is fan van 'Toeters en Bellen' maar niet voor de moeilijke spelletjes, en verliefd op alle VTM-nieuwsankers, vooral op Stef Wauters. Hij wou zelfs een anker laten tatoeëren op z'n bovenarm. De toverdrank zorgde niet alleen voor stevige beharing maar, zoals elke testosteronkuur wil, zorgde dit ook voor een niet te schatten adoniswaarde. Mannen, hou jullie vrouwen binnen en leg de dweilen maar al klaar !


 

Wouter Rogiers is een man uitblinkend in kennis en bescheidenheid, verwonderlijk van lichaamsbouw en geest. Door de perfecte combinatie van talenten en de ontwikkelende competenties is Wouter een unieke verschijning op deze wereld te noemen. Naast zanger en muzikant, is hij ook de trotse bezitter van de wereldtitel "onderbroekenrace", de enige dopingloze sportdiscipline. Hij vestigde een wereldrecord op de 25 meter spurt aan de geluidsmuursnelheid, vermeerderd met zijn zwelgtijd aan een glas gouden gerstenat.


 

Bart Van Lijsebetten zorgt meestal voor de vierde, vijfde én zesde stem tegelijk. Bart houdt van coca cola, maar enkel in veelvouden van 20 cl, bananen, maar enkel in snoepvorm, en Maria, maar in gummy-formaat. Hij houdt niet van kwartetten als kaartspel, comic sans als lettertype en do-groot als toonaard. Bart houdt van alle toetsen op de piano, al pakt hij de mi het liefst laag. Hij zou later graag stofzuigerverkoper worden of vertegenwoordiger in lingerie, als hij maar stof kan doen opwaaien.